Kako smršaviti vježbanjem

Prvi naćin za mršavljenje je zdrava prehrana, drugi je vježbanje, a treči zdrava prehrana i vježbanje u paketu.

Ali u ovom članku ćemo govoriti o tome kako smršaviti vježbanjem!

ŠTO SE POSTIŽE VJEŽBANJEM

Vježbanjem ubrzavamo naš metabolizam, a ubrzaniji metabolizam za rad treba više kalorija. Što sa sobom donosi više sagorenih masti, a manje masti u organizmu donosi hvale vrijedniju figuru tijela.

Vježbanje, osim što sagorijeva masno tkivo, čini nas sretnijima, zadovoljnijima i otpornijima na stres, a za to glavnu ulogu igraju endorfini.

Osjećaji ugode, koji su na samom početku vježbanja osjećaji neugode će nas voditi da i dalje nastavljamo sa vježbanjem. Nakon nekog vremena želja za vježbanjem će biti veća i jača od svakog nevremena (kiše, snijega, žege), a da bi došli do tog stadija morate izdržati presudna prva tri tjedna.

KAKO KRENUTI

Kod vježbanja je u samom početku najvažnije da krenete što lakšim tempom. To će vam omogućiti da izdržite prva tri tjedna, koja su najvažnija u cijeloj priči.

Prva tri tjedna je najvažnije da ste svaki dan na terenu. Najbolji početak bi bilo svakodnevno spremanje u odjeću za vježbanje i šetnja od 30 minuta.
- Ta šetnja koliko god se činila bizarnom, ona je jako bitan aspekt na početku. Šetnja razvija naviku vježbanja, a kako je šetnja ugodna za provesti u dijelo, ona će nas motivirati da nastavimo dalje sa vježbanjem. Jer nakon tjedan dana svakodnevnih šetnji ćete imati snažan osjećaj postignuća, koji će vam dati pozitivnu motivaciju.

KOJE VJEŽBANJE JE NAJBOLJE

Najbolje vježbe su aerobne. Jer one najviše od svih ubrzavaju vaš metabolizam, te su kao stvorene za sagorijevanje viška masti na tijelu.

Pod aerobne vježbe spada

     - jogging - trčanje
     - plivanje
     - vožnja biciklom
     - brzo hodanje
     - aerobic
     - ...

Aerobne vježbe su vježbe u kojima se kroz duže vrijeme krečete bez prestanka u ugodnom tempu.
- Ali da se razumijemo u startu, turbo kretanje ne spada u aerobne vježbe nego u anaerobne, a od toga nema baš neke naročite koristi. Jedino što možete pokupiti od pretjeranih anaerobnih vježbi su ozlijede i brzo odustajanje od svih oblika vježbanja.

3 komentari:

  1. Anonimno16:40

    Ja imam 29 kila a prije sam imala 32 kila.
    Šta trebamo jesti kada smršamo??

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro pitanje, napisati ćemo članak o tome.

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimno16:58

    iako sam muškarac postigao sam puno uspijeha dugim šetnjama na večer i trčanje 20 minuta kroz šumu.ja ne vijerujem u one čokoladice za mršavljenje pa tako i za pojaseve poslušao sam vas i postigao ovo. imao sam 74 kile a sada imam 63 a od sada pa nadalje jesti ću puno voća i povrća kako bih bio zdrav.hvala što ste me poslušali

    OdgovoriIzbriši

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.