Endorfini

Endorfini imaju efekt morfija, a pojavljuju se u našem mozgu prilikom tjelesne aktivnosti(najviše), te prilikom prepuštanja raznim aktivnostima koji nam predstavljaju ugodu(sex, glazba, kava, slatkiši...). Opuštaju nas, te u nama stvaraju osjećaj sreće!
Ako ste se ikada pitali od kud sportašima tolika volja za svakodnevnim treningom, te kako im nikada ne dosadi vježbanje. Odgovor leži u ovisnosti koju stvaraja endorfin, koji se lući u njihovom mozgu prilikom treninga.

Endorfini su kemijski spojevi koji nam omogućuju da lakše izvodimo vježbe prilikom fizičke aktivnosti.  Oni ujedno isključuju receptore za bol, te čine da uživamo u vježbanju.
- Da bismo počeli dobivati blagodati, koje endorfini donose sa sobom prilikom vježbanja potrebno je 21 dan konstantnog vježbanja.

Ukoliko izdržite 21 dan fizičke aktivnosti, u vaš mozak će se početi izlučivati endorfini, te će kod vas malo, pomalo početi stvarati ovisnost o fizičkoj aktivnosti! Što je izrazito bitno da bi se moglo primjereno mršaviti i zadržati postignute rezultate.

Blagodati endorfina:
  • Osjećaj zadovoljstva
  • Povečano samopouzdanje
  • Smirenost
  • Smanjeni stres
  • Veći osjećaj vlastite vrijednosti

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.