Dijeta

Dijeta može biti dosta rizična za vaše zdravlje, pošto se večina dijeta sastoji od izrazito smanjenog unosa hrane u organizam. 
 Ako ste odlučili da je dijeta najbolji način da smršavite, onda ćemo s vama podijeliti nekoliko osnovnih savjeta. Prdržavajte se savjeta da bi korištenjem dijeta ostavili što manje poslijedice na vaš organizam i da biste odraditili dijetu do kraja.

1. Unosite što više vitamina i minerala u organizam

- Vitamini i minerali će održavati vaš organizam otpornijim i čvršćim za vrijeme trajanja dijete, a to je jako bitno da nebiste kolabirali od previše smanjenog unosa hrane u organizam.

a.) Unosite ih tako što ćete jesti što više voća i povrća, ali nije svako pripremljeno voće i povrće jednako puno vitaminima i mineralima. Pročitajte kako izvući maksimalne količine u našem članku - Voće i povće : izvucite maksimum. Tu smo opisali kako izvući maksimalnu količinu vitamina i minerala, te kako proći najpovoljnije prilikom kupovine.

b.) Unosite ih kroz razne dodatke prehrani kao što su šumeće tablete, tablete koje možete pronaći u ljekarnama.
- Pošto dijeta ima mogućnost da ostavi poslijedice na rad vašeg organizma, ovaj dio svakako korištite kao dodatak voću i povrću, jer u ovom slućaju od viška glava ne boli, ali kod vitamina i minerala koji su dodatak prehrani ipak se držite preporučenih doza.

2. Da bi vaša dijeta imala što veće šanse za uspjeh obratite dosta pozornosti na vaš raspored obroka

- Pravilan raspored obroka će vam omogućiti da imate najveće šanse za uspjeh. Tako što ćete kroz cijeli dan imati raspoređene obroke, te nećete imati potrebu za prekidanjem dijete zbog pretjeranog gladovanja.
Pretjerano gladovanje će izazvati kontra efekt i natjerati će vas na vračanje  na stare navike, a tada dijeta nema nikakvog efekta.
- Da bi saznali što više o pravilnom rasporedu pročitajte naš članak - Pravilan raspored obroka, u kojem govorimo specijalno o toj problematici.

3. Izaberite jednu dijetu

- Uzmite si vremena da izaberete jednu dijetu.
Uzmite što više dijeta koje ćete analizirati, a onda od svih njih izaberite jednu, koju smatrate najboljom za vas i onu za koju smatrate da imate najviše šanse da ju odradite do kraja.
- Dijetu možete izabrati između jedne od ponuđenih u naše članku -  Dijeta i dijete.
- Izaberite jednu i samo jednu i pridržavajte je se, jer tako ćete ima najveće šanse za uspjeh.

4. Analizirajte dijetu koju ste odabrali i dobro razmislite o njoj

- Napravite kompletnu analizu dijete i prilagodite se njoj u potpunosti. Jer dobro razmišljanje i analiza su vaš put prema uspjehu i odradi dijete do kraja.
- Ukoliko ovaj dio posla odradite kako treba, šanse za uspjeh su vam već 50 % bolje.

5. Pridržavajte se svih detalja koje navodi dijeta

Nema smisla više tražiti dalje, jel tada ćete uči u paralizu, koja u trenutku kada imate 100 dijeti ispred sebe i kada krenete 1 - 2 dana sa jednom, a onda krenete 1 - 2 dana sa drugom i tako dalje. Tako će vam šanse biti znatno smanjene, jer ćete očekivati rezultate već sutra, a to tako ne ide.
Nedajte da vam se dogodi ono o čemu smo već pisali - Sve ste isprobali, a kilogrami nikako da spadnu :( Otkrij glavni razlog zašto!


Onog trenutka kada ste izabrali dijetu, prestaje vaše traženje drugih dijeta i počinje pridržavanje ponuđenih upustava.

6. Provjeravajte kako napreduje dijeta svakih 1 sat

- Ajme, pa ovo je ludnica, vjerovatno nemožete vjerovati podnaslovu jer zvuči predobro. Pošto vi prakticirate isti princip, vjerovatno smatrate da je podnaslov sasvim uredu. Ali pošto sve što zvuči predobro da bi bilo istina, nije istina, tako je i ovaj podnaslov mala laž :))
Stajanje na vagu svakih sat vremena vam definitivno neće pomoći, nego samo odmoći. Jer za sat vremena sigurno nećete vidjeti rezultate, nego samo razočaranje.
- Stoga vagu koristite, ako već morate jer ste nestrpljivi, svaka 24 sata.
Tako možda i vidite neki rezultat, ako imate vagu koja pokazuje grame i dekagrame.

7. Novi VI

- Ako se uspijete pridržavati ponuđenih savjeta, za nekoliko tijedana će vaša vaga pokazivati poprilično smanjenu kilažu na svom displeju, a to je onda trenutak kada možete proslaviti!
 "Janjetinom i kilogramom najdražih kolača :D"

A, NE, NE, nebi bilo uredu vračati se starim navikama, jer to će opet vratiti kilograme na staro mjesto, tamo gdje su bili prije skidanja!
- Ali, ako želite ponoviti još jedan krug, onda samo navalite po janjetini i kolačima ;))


1 komentari:

  1. Odlicna stvar, a ako zelite procitati nesto o najnovijoj dijeti koja je hit u US, idite na http://liquid-diet-weightloss.net/

    OdgovoriIzbriši

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.