Mišići čine čuda - Prebaci na TURBO brzinu topljenje kila

Mišići sagorijevaju masno tkivo brže od svega drugog. Prehrana ima svoje dobrobiti u skidanju kila, ali mišići imaju presudnu ulogu kod topljenja masnog tkiva te za održavanje željene težine kroz duži period. Ukoliko razvijete mišiće i konstantno ih održavate, tada si s vremena na vrijeme i bez grižnje savjesti možete priuštiti omiljenu čokoladu, kolač, masni zapečeni odrezak...Naravno, nije poželjno pretjerati sa kolačima i zapečenim odrescima, ali s vremena na vrijeme se možete počastiti bez straha da ćete dobiti kile nazad.

Mišići čine čuda - Prebaci na TURBO brzinu topljenje kila

Da bi vam bolje pojasnili zašto je tome tako u ovom članku ćemo vam obrazložiti zbog čega mišići čine čuda u sljedećim podnaslovima:
  • Zašto mišići imaju tako moćnu ulogu
  • Koliko treba vremena da se izgrade mišići
  • Jako bitna stavka, ako ne i presudna je - STRPLJENJE
  • BUDITE UMJERENI - Pretjerivanje donosi kontra efekt
  • Kako izgraditi mišiće i kako ih ne izgubiti
  • Pod mišići ne mislimo nabildanost
Krenimo sa objašnjenjima.

ZAŠTO MIŠIĆI IMAJU TAKO MOĆNU ULOGU

Mišići sagorijevaju masno tkivo, a isto tako iskorištavaju unesenu hranu kao pogonsko gorivo. Ukoliko nemate mišića, tada unesenu hranu nema šta potrošiti. Dobro sad, nije baš da nema šta potrošiti, ali ukoliko imate mišiće tada će se unesena hrana jednim velikim dijelom potrošiti na održavanje mišića i kao pogonsko gorivo. Dok bez mišića vi ustvari iskorištavate mali dio hrane samo za osnovne funkcije organizma.

Još ako unosite lošu hranu, nemate pravilan raspored obroka te ako niste ubrzali vaš metabolizam, tada dolazi do izrazite pretilosti.

Ukoliko krenete unositi bolju prehranu, rasporedite pravilno obroke, što će ubrzati vaš metabolizam i izgradite mišiće tada će mišići topljenju kilograma dodati jednu novu dimenziju. Ta dimenzija znaći topljenje viška kilograma na TURBO pogon. To sve naravno bez da se izgladnjujete, nego da jedete koliko vam treba, a bez bojazni od viška kilograma. Ne samo da nećete morati imati bojazni od viška kilograma, nego će na vašu radost, vaša vaga svaki mjesec pokazivati manju brojku! Iskoristi mišiće za brže mršavljenje.

KOLIKO TREBA VREMENA DA SE IZGRADE MIŠIĆI

Čim počnete sa fizičkom aktivnost, počinje izgradnja mišića. Ukoliko ste do sada vodili uglavnom sjedilački naćin života, tada će bilo kakva fizička aktivnost početi proces izgradnje mišića.

Početnici:

U ovaj fazi je izrazito bitno da krenete lagano te da imate razumijevanja za svoje mišiće, koji su ovoj početnoj fazi izrazito slabi. Kako ste već ranije pročitali, da svaka fizička aktivnost izgrađuje mišiće, tako budite sretni kada napravite bilo kakav pomak i bilo kakvu vježbu, jer svakom i onom najmanjom fizičkom aktivnosti vi činite svoje mišiće jačima, boljima i kvalitetnijima. Koji će onda dodati TURBO pogon topljenju viška kilograma.

Ukoliko ste totalni početnik tada bih vam preporučili da pročitate ovo.

Napredniji:

Vi već neko vrijeme prakticirate fizičku aktivnost te ste vjerovatno i sami osjetili da s vremenom sve lakše i lakše izvodite vježbe. To je iz razloga što vaši mišići postaju jači te prirodnim slijedom dolazi do toga da ono što je nekad bilo teško sada je lagano, a tome pripada zasluga vaših mišićima koji su postali bolji.

Ukoliko vam vaša tenutna aktivnost ne pretstavlja nikakav zamor, a niti opterečenje, tada je poželjno da jednom tjedno ubacite aktivnost u kojoj ćete osjetiti opterečenje i zamor. Ovdje ne mislim da se trebate polomiti, nego čisto onako da osjetite lagani pritisak i opterečenje, koje do sada niste osjećali. Jednom tjedno će biti čisto dovoljno. Tako ćete poboljšati svoje mišiće te ih podići na viši level.

KAKO BRZO SE IZGRAĐUJU MIŠIĆI

Kao što smo naveli, da svaka fizička aktivnost izgrađuje mišiće, tako fizička aktivnost koja se redovno prakticira isto tako redovno izgrađuje vaše mišiće.

Recimo da uzmemo dvije osobe, koje su iste fizičke građe i iste težine;

Prva osoba - će prakticirati trčanje tri puta tjedno po recimo 15 minuta, dok će druga osoba prakticirati trčanje jednom tjedno po 15 minuta.

Nakon mjesec dana će osoba koje je trčala tri puta tjedno imati puno jače mišiće od osobe koja je trčala jednom tjedno te će osoba koje je trčala tri puta tjedno, nakon mjesec dana puno više uživati u trčanju, biti će joj lakše otrčati zadanu dionicu te će stvoriti i čvršću naviku.
Rcimo još da ukoliko se tim osobama da ista prehrana i složi isti raspored obroka, tada će osoba dva, koja je trčala tri puta tjedno, kada stane na vagu imati i manje kila od osobe jedan.

Zašto je tome tako? Zato što je osoba dva, osim prehrane i pravilne prehrane, iskoristila prednost mišića!

Jedna bitna stavka, ako ne i presudna - STRPLJENJE

Da bi došli do svih dobrobiti, koje dolaze sa mišićima, potrebno je vrijeme. Mišići ne dolaze preko noći te je potrebno vrijeme da bi ih se izgradilo. Svaka fizička aktivnost je blisko povezana sa izgradnjom mišića, ali isto tako, bolji mišići su povezani sa bržim topljenjem kila.

To znaći da ukoliko prakticirate fizičku aktivnost tjedan dana, tada ćete svakako doprinjeti poboljšanju svojih mišića, ali u malom obimu te će to imati mali odraz na vašu težinu.

Da bi uistinu prebacili na TURBO brzinu je potrebno vrijeme, odnosno konstanta fizička aktivnost kroz duži vremenski period. Da bi izdržali duži vremenski period, tada se morate oboružati sa strpljenjem, jer će ono odigrati presudnu ulogu.Početak je najteži, a naročito zato što u početku nećete vidjeti gotovo pa nikakve pomake, a niti razliku. Na samom početku pomaci će se događati, ali neće biti baš toliko uočljivi. Prvi vidljivi pomaci će biti vidljivi nakon mjesec dana konstante, a nakon 3 - 6 mjeseci ćete ostati bez teksta!

Stoga se oboružajte strpljenjem, jer ćete biti oduševljeni, posebno ukoliko izgurate 3 - 6 mjeseci!

BUDITE UMJERENI - Pretjerivanje donosi kontra efekt

Kao i u svemu drugome, tako i u izgradnji mišića treba imati umjerenost, jer će pretjerivanje dovesti do kontra efekta. Kreniti brutalnim intenzitetom i trajanjem sa fizičkom aktivnosti je za vaš organizam pogubno kao skakanje sa drugog, trečeg ili nekog višek kada zgrade. Velika je vjerovatnost da ćete ostati živi, a isto tako je izrazito sigurno da ćete imati poslijedice od toga. Krenite umjereno, a onda s vremenom prilagođavajte intenzitet i trajanje u skladu sa svojim sposobnostima.

Umjesto da skočite prvo sa trečeg kata, krenite sa skokovima s 20 - 30 centimetara visine.

Što je umjerenost u izgradnji mišića? 

Onome tko duži niz godina nije svoje tijelo izlagao fizičoj aktivnost će u samom startu umjereno biti i 10 - 20 minuta hodanja prvih 2 - 4 tjedna. Sve više od toga će ima tendenciju da uđe u pretjerivanje.

U drugom slučaju imaju oni koji već neko vrijeme prakticiraju fizičku aktivnost te onda naglo podignu intenzitet i trajanje aktivnost. To onda prelazi granice umjerenog te krene dobro pretvarati u kontra efekt.

Nus pojave pretjerivanja - pretreniranost, a znakovi pretreniranosti su:

  • Ono što ste izvodili bez problema, vam počinje prestavljati problem
  • Smanjena želja, motiviranost i zadovoljstvo u provođenju aktivnosti
  • Povečan stres, razdražljivost, depresivnost...
  • Smanjena kvaliteta izvedbe
  • Nemogućnost odrađivanja zacrtanog i onoga što smo prije mogli napraviti bez problema
  • Ozlijede, koje će vas prekinuti u održavanju konstante
  • Vrlo vjerovatno je odustajnje 
Blagodati umjerenosti 

  • Vaši mišići postaju sve jači i jači
  • Sa zadovoljstvom i iz gušta idete na trening
  • Vaše sposobnosti izvedbe postaju sve bolje
  • Postajete sve više motivirani
  • Uspjevate sve zacrtano odraditi do kraja te doma ide sviježiji i bolje se osjećate
  • Izrazito velika šansa da ćete i ostatak života imati vremena, volje i želje za fizičkom aktivnosti
  • Stvarate čvstu naviku, koja će vas onda voditi praktički sama od sebe

KAKO IZGRADITI MIŠIĆE I NE IZGUBITI IH

Krenite lagano, a onda svaka dva tjedna podignite intenzitet i trajanje za 5 - 10%. Dovedite se do željenog trajanja i onda nastavite u tom tempu ostatak života.

Netko će se zadovoljiti sa 20 minuta - 3-6 puta tjedno, a netko sa 60 minuta (trčanja, vožnje biciklom, plivanja ili bilo čega drugog).Ukoliko vam posao oduzima previše vremana, doma imate obitelj koja zahtijeva isto tako vašeg vremena, tada će vam 20 minuta - 3-6 puta tjedno biti sasvim dovoljno.
Tu isto tako ubacite vježbe za jačanje mišića ruku, leža i struka (od prsa pa do bokova). Tako ćete obuhvatiti sve važne segmente i svaki dio tijela će biti pravilno pokriven. S tim da ćete tako i pravilno održavati težinu i zgled cijelog vašeg tijela.

OBJASNIMO SVAKI SEGMENT ZASEBNO

Ruke 



Leđa


Stomak, trbuh ili kako god već...

                                  


Aerobna aktivnost te aktivnost za noge

- Pročitajte naš članak - 6. Zadatak kako smršaviti

KAKO NE IZGUBITI MIŠIĆE I ODRŽAVATI IH NA ŽELJENOJ RAZINI

Da bi održali vaše mišiće na željenoj razini potrebno je imati određeno vrijeme i trajanje treninga te se onda toga i pridržavati. To je cijela filozofija koja je povezana sa održavanjem.


POD MIŠIĆI NE MISLIMO NA NABILDANOST

Mislim neki mogu ići i u tom smijeru, ako to žele, nego mislimo na jačanje svih segmenata tijela. Tako ćete ravnomjerno i brže gubiti kilograme na cijelom tijelu, izvući ćete makimalno iz mišića te imati vrhunski igled!

Kako smršaviti? Uz prakticiranje navedenih savjeta te naravno konstantu i ti ćeš imati priliku iskoristiti prednosti mišića i brže smršaviti.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.