Što kad želudac traži hranu prije spavanja???


Što kad želudac traži hranu prije spavanja? Vjerovatno mnogi od vas imaju problema sa ovim sidromom. 
Jedan od naših čitatelja nam je postavio pitanje u obliku komentara, koje glasi:

"Ja imam problema ako idem spavati a da nisam jeo naveče. I onda se javi želudac i ne mogu da zaspim čujem ga osjetim i traži mi se hrana .I kad jedem onda je sve ok .Nemam problema sa težinom iako mi zna smetati pun stomak kad legnem naveče .
Možda je to stvar navike"


Pošto ti nemaš problema sa težinom, pozabaviti ćemo se ovim problema radi tebe, a i radi osoba koje imaju problem sa težinom radi kasnonočnog prejedanja.
Problem je sličan i u jednom i u drugom slučaju, te je stoga i riješenje isto tako jednako!
Odlučili ste skinuti kile, sve ste posložili kako treba, a između ostalog i večerati minimalno četiri sata prije spavanja. Kada ste mislili da se sve odvija po planu, dogodi se nagli preokret, u trenutku kada ste se zavalili u krevet čujete svoj želudac kako zavija i moli za hranu. 

 Na sve moguće naćine pokušavate obuzdati zov za hranom:
                 - pokušavate zaspati, ali ne pali
                 - idete snagom volje, ali niti to ne pali

Nakon nekoliko pokušaja da se oduprete, odustajete i krečete prema frižideru, otvarate ga i krečete sa pražnjenjem istog. Nakon što ste se najeli, kreče osjećaj krivnje i bjesa na same sebe...i tako u krug iz dana u dan...

GDJE JE PROBLEM???

Glavni problem je u prehrambenim navikama!

Navike koje dovode do odustajanja i otvaranja frižidera u kasnonoćnim satima su preskakanje doručka i nepravilni raspored obroka. Pogledajte naš članak - PRAVILAN RASPORED OBROKA.

Naš organizam treba hranu da bi normalno funkcionirao. Ukoliko ne unesete dovoljnu količinu hrane tokom dana, naš organizam će tražiti da to nadoknadimo prije spavanja. Stoga se javlja neizdrživa želja prije spavanja, kojoj se mnogi nemogu oduprijeti i stoga otvaraju frižider te se bacaju na hranu!

KAKO RIJEŠITI PROBLEM?

Problem ćete riješiti tako da se natjerate da jednu večer ne jedete prije spavanja, što će voditi do toga da ćete ujutro biti gladni, ali onda se ujutro dobro najedete. 

Nemojte ujutro kalkulirati, nego se pravo najedite!

- To će dovesti do toga da ćete za ručak biti malo manje gladni, ali vi svakako gledajte da i za ručak fino pojedete. Tako onda nećete biti gladni za večeru i problem riješen!

Ne vjerujete??? Probajte prvo provesti navedene savjete u naredih tjedan dana, pa ćete vidjeti da savjeti itekako djeluju i u praksi!!!

BLAGODATI KOJE DOBIVATE PROMJENOM NAVIKA

- Lakši i ugodniji san
- Manje kilograma
- Riješavanje neželjenog stomaka
- Više energije nakon jutarnjeg buđenja
- Želja za doručkom
- Osjećaj zadovoljstva

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.