Skidanje kilograma je kao RECEPT ZA PALAČINKE

Skidanje kilograma je kao RECEPT ZA PALAČINKE! Sad se sigurno pitate kakve veze ima recept za palačinke sa skidanjem kilograma. Još uz to kada se pogleda malo bolje sagleda i vama samima će biti jasno da palačinke i nisu najbolja prehrana za skidanje kilograma, a ja bi još u cijeli paket dodao i nutella. Sad vam vjerovatno ništa nije jasno. još kada kažem da bih u tavicu nalio i malo više ulja da palačinke budu sočnije. Sigurno biste rekli da sam poludio te da sam očito fulao temu, ali samo polako, kada vam pojasnim o čemu se radi bit će vam sve jasno. Bez brige, nisam poludio, još :)

RECEPT ZA PALAČINKE

Da bi ste napravili palačinke treba vam recept, zar ne? Složit ćete se vjerovatno samnom, a oni koji imaju dosta iskustva u pravljenju palačinki ne trebaju recept, jer ga već znaju napamet.

Da bi napravili palačinke trebate određene sastojke. Treba vam brašno, jer bez njega nema palačinki. Možda i može bez brašna, al neznam za tu metodu. Onda vam treba vam ulje na kojem ćete peči. Naravno da bi mogli peči trebate mjesto na kojem ćete peči, treba vam sol, kvasac.
Isto tako treba smiksati smjesu, koliko čega i tako to. Onda treba znati koliko se peče, treba s vremena na vrijeme okrenuti da se pravilno ispeče i druga strana, isto tako treba voditi brigu da ne zagori.
Kada završite i kada su palačinke gotove, još trebate i neki namaz nabaciti na njih i spremne su za konzumaciju.

Sad se sigurno pitate kkakve veze RECEPT ZA PALAČINKE ima sa skidanjem kilograma

Kada pogledate pravljenje palačinki. Onome tko ih pravi prvi put, njemu se to sve čini dosta složenim i kopliciranim, dok onome tko ima iskustva je to čas posla.

Ista stvar je i sa skidanjem kilograma. Onome tko nema višak kiograma i tko vodi već neko vrijeme brigu o prehrani i tko vježba, njemu je održavanje tjelesne težine čas posla. Dok onome tko ima problema sa prekomjernom težinom se to sve skupa čini kopliciranim i složenim.

Zbog čega netko ima problema sa prekomjernom težinom, a netko ne? Postoji jedna razlika, a ona je u korištenju recepta. Jedna osoba ima recept i pridržava ga se, dok druga nema recept ili ga se ne pridržava. Slijedom toga i dolazi do razlike u težini osobe s prekomjernom težinom i osobe koja nema problema sa prekomjernom težinom.

Koliko ima recepata za palačinke?

Vjerovatno ćete se složiti samnom da ih ima more, a ja bih išao i do toga da se vjerovatno može napisati i knjiga sa receptima za palačinke. 

Dali ćete sa svim tim receptima uspjeti napraviti palačinke?

Ja bih rekao da DA. Neke će biti ukusnije, neke malo manje ukusne, ali od svih tih recepata će ispasti poprilično jestive palačinke, naravno ukoliko nezagore.

Što je zajedničko svim receptima za palačinke?

Brašno, voda i mjesto za pečenje. Bez toga nema palačinki!

Kako onda smršaviti?

Da bi smršavili, isto kao i za palačinke, trebate recept. Za taj recept su najbitnije dvije stvari, a one su prehrana i vježbanje. Naravno, skidanje kila može biti i jednostavnije od pravljenja palačinki, jer cilj možete ostvariti i samo sa jednom od dvije bitne stvari, odnosno sa prehranom ili samo sa vježbanjem. Najbolje je voditi brigu da se i jedno i drugo ubaci u recept, ali ruku na srce, može se uspjeti i samo sa jednom od te dvije stavke.

Najbitnija stvar u cijeloj priči je:

Imate bilo kakav recept i primite se posla, nakon pola sata ili manje ćete imati palačinke ispred sebe. Imate najbolji recept na svijetu, maštate o palačinkama, ali ne poduzmete ništa, neće biti ništa od palačinki.

Ista stvar i sa skidanjem kilograma. Imate najbolju metodu - recept za skidanje kilograma, ali ne poduzimate ništa, višek kilograma će i dalje ostati vaše vlasništvo sa tendencijom da ide prema gore. Imate najjadniju metodu - recept (pod ovo ne spadaju čajevi, tabletice, ostale magic pils te razni uređaju koje spojite na sebe i za dva mjeseca imate trideset kila manje - iz moje perspektive gluposti), ali je se pridržavate, nakon nekog vremena ćete imati manje kilograma. Ukoliko i dalje nastavite s prakticiranjem ćete s vremenom imati manje i manje kilograma.

Jedna najjednostavnija stvar, kao što je svakodnevni jogging (10 - 20 minuta dnevno), će nakon godinu dana brutalno smanjiti vašu kilažu s tim da će nakon dvije godine istopiti još više kilgrama nego nakon prve godine. Pod ovome ne mislima na lomljenje, kidanje, iscrpljivanje sebe do iznemoglosti, nego na skroz lagano trčkaranje, onak s noge na nogu u trajanju od 10 - 20 minuta dnevno - SVAKI DAN. Možete prvi mjesec krenuti i sa 5 minuta, ukolik vam je 10 minuta previše, nakon mjesec dana dignete na 10 minuta i stvar riješena, a nakon još mjesec dana na 15 minuta, pa na 20 minuta nakon još mjesec dana.

Može se tu izmišljati milijun drugih stvari, a sigurno ima i na stotine knjiga sa metodama - receptima za skidanje kilograma. Od toga ima koristi jedini kada se pridržavete ponuđenog. Isto kao sa palačinkama i onaj najjednostavniji recept će omogučiti da imate palačinke na stolu, ali jedino ako poduzmete nešto po tom pitanju!

Da bi napravili palačinke je potrebno vrijeme, isto tako je i sa skidanjem kilograma! Ali ako se držite recepta, tada ćete imati i gotov proizvod u ovom slučaju manje kila, kao što ćete u drugom slučaju imati palačinke!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.