Kako uspjeti i napokon smršaviti? Pridržavajte se ova tri pravila

Kako uspjeti i napokon smršaviti?? Vjerovali ili ne više od 95% posto ljudi koji pokušaju smršaviti ne izdrže u tom naumu više od 30 dana. Uglavnom nađu neku djetu i pridržavaju je se nekoliko dana ili krenu sa nekim sportom te nakon nekoliko dana odustanu. Oni koji nastave sa trudom i koji prođu uvodni period u kojem se suočavaju s raznoraznim krizama, ali bez obzira na to nastave i dalje s trudom, ti će u konačnici i postići svoj cilj. Pošto će početi uočavati plodove svog rada i truda.

U onih 5% koji uspiju se nalaze oni koji su se posvetili djelovanju. Uspjevaju nastaviti, jer uviđaju rezultate i pomake na bolje. Što oni rade, a ti ne? U čemu je razlika?

NE PRETJERUJU

Koliko god se ovo činilo kontradiktornim, to je jedna od stvari koja razlikuju one koji uspjevaju skinuti kile, od onih koji ne uspjevaju.

Šta je loše kod pretjerivanja:
  • Dolazi do pretjeranog stresa
  • Dolazi do gubitka volje, a to je poslijedica pretjeranog stresa
  • Za rezultate treba vremena, a pretjerivanjem se želi prevariti proces, koji je neophodan za skidanje kila.
  • To onda dovodi do razočaranja i odustajanja, jer se nije uspjelo u naumu. Da se u mjesec dana skine višak kilograma koji se stvarao godinama ili kod nekih desecima godina. To je kao da idete napraviti kuću u 24 sata ili napraviti grah u 15 minuta (ovdje se ne računa onaj iz konzerve). Dali je to uopće realno? 
  • Uništavate svoj organizam te dolazi do ozlijeda, koje će vas s vremenom prisilno zaustaviti kroz prehlade i biti ćete magnet za razne viruse, jer ćete imati izrazito slab imunitet
Svatko može pretjerivati u nečemu jedno vrijeme, netko će izdržati više, a netko manje, ali svima je zajedničko da će kad tad stati. Neki će izgubiti volju, drugi će biti prisilno zaustavljeni od svog organizma, kada više nebude mogao izdržati.

Stoga, kao što i sami vidite, a vjerovatno ste već i iskuili ovo na svojoj koži, od pretjerivanja dugoročno nema neke koristi. Stati ćete sa svim, a to nije poanta.

Poanta je da vam je proces ugodan i nešto sitno izazovan, posebno na počeku te da nemate problem sa provođenjem procesa u djelo. Ukoliko uvidite da pretjerujete, tada smanjite pritisak, ali nastavite dalje. Da bi skinuli višak kila, nemorate se mučiti i to nemora biti neugodan i bolan proces. Bitno je da svakodnevno poduzimate nešto, a to će učiniti raliku ukoliko to poduzimate duži vremenski period!

To rade oni koji napreduju i kojima svaki mjesec na vagi piše manje!

ZABORAVITE NA SLOBODNE DANE

Slobodni dani zvuće fino, ali dali ste imali slobodnih dana kada ste išli prema višku kilograma? Pretpostavljam da niste, možda jeste u nekim trenutcima, kada ste imali fazu u kojoj ste sado mazo tehnikama pokušavali skinuti kile i kada ste uspijeli skinuti ponešto kila. Dok veći dio vremena niste imali slobodne dane, stoga i imate višak kilograma.

Stoga je sada cilj promjeniti kotač u supretnom smijeru, znaći da ćete zaboraviti slobodne dane. Da bi ovo mogli sprovesti u djelo, onda se morate pridržavati preije navedenog i da ne pretjerujete.

Nedostaci slobodnih dana:
  • Dani se pretvaraju u tjedne, tjedni u mjesece, a mjeseci u godina, a to ne želite zar ne?
  • Nećete uspjeti stvoriti naviku, koja je presudna da bi nešto radili bez razmišljana te da bi to postalo automatsko
  • Gubite dan i imati ćete jedan dan više da dođete do željene težine
Stoga nemojte gubiti niti jedan dan, jer to je ono što rade oni, kojima vaga pokazuje manje svaki mjesec. A to želite i vi zar ne?

 PRILAGODITE CIJELI PROCES SEBI

Možete ići i kontra sebe, ali to neće biti dugog vjeka. Zato prilagodite proces skidanja kila sebi. Ima više naćina za skidanje kila i gotovo svaki dovodi do uspjeha ukoliko ga se provodi u djelo duže vrijeme. Stoga nema potrebe da se mučite, nego iz tog svega izaberite ono što vama najviše odgovara i što volite.

Koji sport izabrati? Plivanje, vožnju biciklom, trčanje, fittnes aktivnosti... Jedno je možda bolje od drugog, ali u konačnici i ukoliko se redovno pridržavate fizičke aktivnosti kroz duži vremenski period, svaka će donijeti rezultat. Stoga izaberite onu koju volite i koja vam najviše odgovara.
Volite sve od nabrojenog, onda si izmiksajte te aktivnosti, jedan dan jedno, drugi drugo, treči treče ili kako god već, sasvim nebitno. Ono što je bitno je da vam odgovara ta aktivnost i da je se konstantno pridržavate.

Ježite se i od same pomisli na sport i na fižičke aktivnost. Nije ni to problem, ali tada se morate više fokusirati na vašu prehranu i pridržavati se općih smjernica. Više voća i povrća, manje masne hrane, pravilan raspored obroka.

I samo sa prehranom i samo sa vježabanjem se može smršaviti. Najbolje je i jedno i drugo dovesti u red, ali isto tako i svaka stavka zasebno će donijeti rezultate. Ono što je bitno je da izaberete ono što što vama odgovara i da cijeli proces prilagodite sebi, svojim mogućnostima i svojim trenutnim sposobnostima.

Nikad se nezna, možda kada vidite pomake samo uz pomoć prehrane dobijete dodatnu motivaciju te krenete i sa vježbanjem...

Ako se budete pridržavali ova tri pravila, tada će se skidanje kila iz muke pretvoriti u zadovoljstvo, koje ćete s guštom provoditi u djelo još dugo nakon što izgubite višak kilograma, a to je cilj!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.