Piramida zdrave prehrane


Piramida zdrave prehrane, pogled s druge strane.
Odlučili smo se pozabaviti piramidom, ali na još kvalitetniji naćin, upravo onaj s kojim ćete postići još bolje rezultate mršavljenja. Uz rezultate mršavljenja imati ćete i ostale dobrobiti, koje za sobom donosi zdrava i uravnotežena prehrana.

1. Žitarice ili onaj dio piramide prehrane koji je najviše zastupljen, te mu je potrebno pristupiti na inteligentan naćin:
  • Bijeli kruh zamjenite crnim(daje potpuniji osjećaj sitosti), integralmim i kruh od cjelovitog zrna(ujedno pomaže i u borbi s karijesom)
  • Standardnu tjesteninu zamjenite integralnom
  • Umjesto pečenog i prženog krumpira izaberite skuhani. Na taj naćin ćete unjeti manje štetnih i kancrerogenih sastojaka u organizam.
2. Mliječni proizvodi, mesni proizvodi i riba:
  • Mliječne proizvode kupujte samo od provjerenih i renomiranih proizvođaća, kod kojih možete biti najsigurniji da vam pod mlijeko neće podvaliti “MLIJEKO U PRAHU” (Od kojeg nikakve koristi)!
  • Kod mesnih proizvoda konzumirajte samo meso peradi. Svakako se raspitajte da to bude ono najmanje nabildano raznim kemikalijama koje služe samo za ekspresno tovljenje. Od tih kemikalija najviše koristi imaju proizvođaći, a najmanje konzumenti!
Napomena: Provjerite u obližnjim seoskim mjestima kod lokalnih proizvođaća. možda naiđete na perad bez mnoštva kemikalija!
3. Voće i povrće, svakako ima prostora da se izvuće više:
4. Masnoće:
  • Sojino i biljno ulje zamjenite maslinovim. Maslinovo ulje je mnogo kvalitetnije, te sadrži tjelu potrebnije sastojke!
Dali je to financijski povoljna opcija????
Teško, ali šta je tu je…:))

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.