Važnost laganog starta

Važnost laganog starta
Jedna od najvažnijih stavki kod skidanja kila je lagani start. Važnost laganog starta u velikom broju slučajeva igra presudnu ulogu u tome dali ćete smršaviti ili nećete. Iako još presudniju ulogu igra u naknadnom održavanju tjelesne težine, kada se smršavi.

 Neovisno o tome dali vas zanima kako smršaviti 10 kilograma ili kako smršaviti u kratkom roku u svakom slučaju je od velike koristi da lagano startate. A to je važno zbog:

Lakše ćete se motivirati

Ukoliko si zacrtate da krenete silovito, moguće je da ćete tako i krenuti te taj tempo držati neko vrijeme.

Ali što će biti nakon tjedan dana, kada vaš organizam bude imao neopisivu potrebu za hranom (ukoliko ste prekticirali razne dijete) ili ako vas bude bolio svaki mišić (ukoliko ste vježbali do iznemoglosti)?
Tada u velikoj večini slučajeva dolazi do odustajanja, a oni rijetki koji ne odustanu, nakon nekog vremena shvate da od pretjerivanja nema kruha te smanje tempo. Pošto dođu do zaključka da je konstanta bitnija od svega drugog!

U svakom slučaju lagani start je u jednu ruku moćna motivacija. Otići provesti neku fizičku aktivnost u trajanju od 10 minuta je mnogo poticajnije, nego kada u glavi imate da morate trčati dva sata.

- U prvom slučaju ćete bez problema izaći iz kuće (osim u slučaju da i tu volite komplicirati sa odjevnim predmetima), obućete majicu kratkih rukava, tenisice i kratke hlaće i to je to. Kada znate da je u pitanju 10 minuta, gotovo uvijek ćete se pokrenuti i otići u akciju. Osim u slučaju podcjenjivanja tih 10 minuta, što radi dosta onih koji ostanu sa prekomjernom težinom na računu. Pođu se praviti pametni i sve podcjenjivati i onda na kraju ne naprave ništa. Što je još veća katastrofa od podcjenjivanja. Bar ako se mene pita za stav o podcjenjivanju nečega!

- Dok u drugom slučaju, kada u glavi imate dva sata iliti pojesti 200 kalorija na dan (ukoliko se orijentirate na prehranu ili još gore brutalno vježbanje i brutalna regulacija prehranje, koje je udruženo skupa recept za umiranje), tada će vam biti izrazito teško da krenete. Mislim neki i krenu, ali samo u trenutcima izrazitog neraspoloženja viškom kilograma. Koliko to traje, ukoliko se pokrenu? Jako kratko, maksimalno do dva tjedna. Onda nastupa pauza od 6 mjeseci, a od toga nikakve koristi!

Izborom pvog slučaja ćete profitirati dugoročno, dok u drugom slučaju imate dugoročnu katastrofu! Vi birate, stoga izaberite pametno, a znam da znate pametno izabrati!


Kada niste motivirani i ništa vam se neda imate lijek za riješenje svog problema


Koliko god svi mi volili da je sve uvijek bajno i krasno te da se u svakoj situaciji super osjećamo. To u stvarnosti ne postoji, jer ćete se ponekad osjećati šugavo, neraspoloženo te nećete biti raspolženi za ništa. Htijelo mi to priznati ili ne, to je surova stvarnost.

Isto tako ta loša raspoloženja i osjećaji neće nestati ni kada smršavite željenih 10 kg, a niti kada skinete 150 kilograma. Možda demotivacija za skidanje kila, ali ukoliko se mene pita: bolje biti jedan tjedan loše volje i biti super građen, nego biti jedan tjedan loše volje i imati 150 kilograma viška (što je dodatni teret na ionako loše raspoloženje, koje je prirodna pojava).

U tim situacijama ćete lakše odraditi 10, 15 ili 20 minuta treninga nego ukoliko budete na pameti imali da morate odraditi 1 ili još gore 2 sata.

Što se mene osobno tiće, mogo puta mi je trčanje popravilo raspoloženje. Nisam raspoložen za ništa , a posebno za trčanje. Tada se natjeram da odem trčati i kada se vratim me oblije val dobrog raspoloženja, jer sam napravio nešto što mi se nije dalo, a ujedno je korisno za moje zdravlje, težinu i još mnoštvo toga.
- To je zbog toga što znam da se neću polomiti na trčanju, nego da je to jedan gušt dobar za zdravlje u tempu koji je izrazito ugodan! Do toga me je doveo lagani start.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.