6 prednosti sporog mršavljenja

Ako planirate skinuti višak kilograma, a zato ste ovdje. Onda je najbolje da se odlučite za sporo mršavljenje. Brze metode mogu u kratkom roku dovesti do gubljenja velikog broja kilograme, ali to nisu najefikasnije metode dugoročno gledano. Dok isto tako mogu dovesti do zdravstvenih problema.

Sporo mršavljenje zahtjeva duže razdoblje i veliku dozu strpljenja, ali će dati mnogo bolje rezultate u dužem razdoblju. 6 prednosti sporom mršavljenja su:

1. VELIKA MOGUĆNOST ODRŽAVANJA POSTIGNUTE RAZINE

Nije toliko veliki problem skinuti višak kilograma, nekima je, ali tko god poduzme pravilne korake može smršaviti te polazimo iz toga. Dok održavanje željene težine može pretstavljati problem. Osobe koje brzo izgube višak kilograma imaju tendendenciju da se relativno brzo ponovno vrate na staro. Brzo mršavljenje će dosta usporiti vaš metabolizam nakon nekog vremena, što će dovesti sporog gubljenja kilograma. Dok će u drugu ruku spori pristup skidanju viška kilograma, omogućiti da vaš metabolizam normalno radi te ukoliko dobro postavite stvari će brže raditi. Tako ćete topiti mast ravnomjernom brzinom kroz duži period bez zastoja.

2. SIGURNIJI NAČIN ZA SKIDANJE KILOGRAMA

Sporiji pristup mršavljenju će vas osigurati od mogućih zdravstvenih problema, koji su u velikoj mjeri povezani sa brzim metodama skidanja kilograma. Poznato je da brze i ekstremne metode skidanja kilograma sa sobom donose zdravstvene probleme, nedostatak vitamina, nedostatak nutrienata, dehidraciju, probleme sa srce te se te metode nebi smijele prakticirati kroz duži vremenski period. Dok u drugu ruku, spori pristup omogućava organizmu da se prirodno prilagodi na nove promjene u prehrani i životnom stilu.

3. NEĆETE GUBITI MIŠIĆNU MASU

Mišići su svojevrsna poluga kod skidanja viška kilograma, asmanjenje mišićne mase će dugoročno donjeti više štete nego koristi. Kada se orijentirate na dijete za brzo gubljenje kilograma, vaš organizam je osuđen na smanjen unos kalorija. Kada vaš organizam ima nedostatak kaorija, odnosno proteina koji manjka u svakoj dijeti, a oni su zaslužni za mišiće te su neophodni za pravilan rad cijelog organizma. Tada će organizam to početi crpiti iz vaših mišićnih stanica te ih time uništavati. Kao produkt nedostatka mišića vaše tijelo će izgubiti svoj tonalitet, odnosno smršaviti ćete, ali ćete imati naslage masti po tijelu. Ukoliko se odlučite za sporo skidanje kilograma, tada ćete izgubiti višak kilograma, ali ćete imati i vrhunsku figuru.

4. SPORIM MRŠAVLJENJEM IZBJEGAVATE VIŠAK OBJEŠENE KOŽE PO TIJELU

Brze metode mršavljenja vas riješavaju masnog tkiva, ali ne i viška kože. Koža je elastična i ona se prilagođava promjenama, ali prenagli gubitak težine neće biti ustanju pratiti te će višak kože visiti na rukama, trbuhu i drugim dijelovima tijela. Sporim pristupom vi ujednačeno skidate višak kilograma te dajete svojoj koži priliku da prati promjene i da se prilagođava vašem novom izgledu.

5. OMOGUĆUJE ZDRAVIJU KOSU

Još jedan problem sa brzim metodama skidanja kilograma je velika vjerovatnost opadanja kose. Prevelikom redukcijom hrane vi reducirate i nutrijente koji su neophodni za zdravu kosu. Sporim pristupom ćete unijeti dovoljno zdravih nutrijenata te nećete imati problema sa gubitkom kose.

6. BITI ĆETE MANJE UMORNI

Brze dijete i druge metode za brzo skidanje kilograma znaće manji unos kalorija i proteina, a to sa sobom povlači manje energije za aktivan životno stil. Do toga da možete osjetiti pospanost i umor tokom cijelog dana. U suprotnom, sporim pristupom vi unosite dovoljno kalorija i nutrijenata u svoj organizam. Što ćeomogućiti normalno izvršavanje vaših dnevnih zadataka te opčenito prolaska kroz dan dez umora, a uz to će vas napuniti i dodatnom energijom da možete ubaciti i vježbanje u svoj životni stil.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.