Vježbate i ne pretjerujete u prehrani, ali imate dojam nemršavite dovoljno brzo

Vježbate i ne pretjerujete u prehrani, ali imate dojam nemršavite dovoljno brzo. To se recimo meni dogodilo u prošloj godini. Jest da sam skinuo sedam kilograma, bez obzira što zadnja dva mjeseca u godini nisam vježbao. Jedan mjesec zbog pretreniranosti (malo sam pretjerao sa fizičkom aktivnosti), a drugi mjesec zbog neke viroze koja se odužila. To skoro pa dva mjeseca u komadu. Nisam se vagao prije pauze, nego čisto onako krajem godine sam se vagao, kada sam bio u apoteci i vidio da imaju vagu. Što govori u prilog tome da sam prije pauze vjerovatno dobio pokoju kilu, ali gledajući na količinu vježbe i treniranja je moralo biti znatno manje kilograma na vagi.

Čak bih rekao da kilogrami nisu bili toliki problem, koliko je bio problem sa salom. Očito je svima koji me nisu vidjeli neko vrijeme da sam smršavio, ali pošto sam ja realna osoba i realno sagledavam stvari, tako sam i realno gledao na višak sala koji sam imao na sebi. Naravno to se odnosi na period prije pauze, a i poslije pauze je bilo isto, jer ipak sam imao sedam kilograma manje.

Prvi mjesec pauze sam bio savjestan zbog čeka je došlo do pauze, a razlog je pretreniranost. Iako drugih mjesec dana i viroza mi nikako nisu išli u glavu. Gledajući da konstantno vježbanje jača naš imunitet i trebali bi biti otporniji na razne vireoze i prehlade, a mene uz sve to još drži mjesec dana. Što se nije dogodilo dosta dugo, da me neka viroza toliko drži u prosjeku drži tjedan dana, ali ovaj put sam uspio srušiti sve svoje rekorde.

I naravno, opet sam se bacio u razmišljane i u potragu za uzrokom. Sada nism imao u glavi jedan problem (kako to da salo tako sporo nestaje), nego dva problema. Drugi problem je očito bio slab imunitet.

Nikako mi nije išlo u glavu da imam slab imunitet, jer sam se počeo i dosta zdravije hraniti. Što je izrazito kontradiktorno. Zdravija prehrana + vježbanje = BI TREBALO BITI PUN POGODAK, ali kod mene je opet štekalo. Da se razumijemo, nisam se 100% zdravo hranio, a niti blizu tih 100%, ali gledajući na moje prijašnje navike to je bilo jako dobar pomak na bolje. Još uz sve to sam pazio na unos vitamina i minerala (kroz dodatke prehrani).

 I tako ja poslije pauze ponovno pođem sa vježbanjem i opet uočim pad imuniteta. Sad već pomalo lud, sam sebe pitam u čemu je problem. Vježbam, hranim se dosta zdravije i unosim vitamine i minerale, a onda mi se upali lampica, koja mi kaže da ne jedem dovoljno. Pojedem jedan dobar obrok i dva dosta manja, ali kada se sve to zbroji, dolazim do zaključka da je to premala količina hrane.

Tako onda postavim pitanje na jednom forumu "kako da povečam apetit" dobijem neke zanimljive odgovore, ali onda uočim da moj problem nije u apetitu, nego u navici. Znaći doručkujem nešto sitno, a onda ignoriram glad prije ručka, što onda dovede do toga da za ručak nebudem nešto posebno gladan i onda pojedem manju količinu jela na silu. Mislim to mi bude največi obrok u danu, al je opet realno gledajući mal obrok količinski.
Onda pođem jesti manje količine hrane svaki put kada sam gladan, ali u više navrata tjekom dana. Što nakon tjedan dana dovede do toga da mi se metabolizam jako ubrza i da nemam više problema sa padom imuniteta.
- Kako znate da vam se ubrzao metabolizam? Kada u prosjeku idete 2 ili više puta u wc obavljati veliku nuždu!

Te dobijem savjet da ukoliko se ne jede dovoljno, onda organizam pođe i ono malo unesene hrane skladištiti u rezerve te mi onda bude jasno i od kud problem sa salom. Organizam je sladištio hranu u rezerve, umjesto da ju je koristio za rad. Što je dovelo do pada imuniteta.

Tako sam počeo jesti oko pet puta na dan, odnosno svaki put kada osjetim glad ubacim nešto hrane, što je dovelo do toga da mi se brutalno ubrzao metabolizam (što je neophodno za skidanje kila i sala) te sam riješio problem sa salom! Mislim ima ga još nešto, ali nestaje polako i ovim tempom se nadam da ga do kraja godine neće biti ni malo!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.