Postavljanje ciljeva i očekivanja - kako promjeniti začarani krug

Kada je u pitanju pristup skidanju kila, onda mnogi griješe na ovom koraku. Postavljaju si prevelike ciljeve te očekuju da skinu nerealno mnogo kila u kratkom vremenskom razdoblju.
Taj pristup dovede do toga da se uglavnom drastično smanji prehrana i eventualno drastično pristupi vježbanju. Taj pristup i tu torturu organzima i psihički i mentalno provode tjedan, dva do tri tjedan, a onda stanu na vagu i uoče da nisu skinuli 20 kilograma, koliko su predhodno očekivali te koliki im je bio cilj. Onda isprpljeni fizički, mentalno te depresivni zbog neispunjenih očekivanja dignu ruke od svega. Najgore od svega pođu misliti da su nesposobni, pođu sumnjati u sebe, a to dovede do toga da se onda maknu od svega povezanog sa skidanjem kila, razočarani i depresivni.

Ovo je pristup kojim se vodi večina, ako ne i svi, koji imaju problem sa viškom kilograma i koji nikako da riješe taj problem. Oni se vrte konstantno u krug. Mjesecima i godinama trpe zbog viška kilograma, a onda kada im pukne film i kada skupe snage navale ko ludi postave nerealne ciljeve i imaju nerealna očekivanja, što ih onda opet nakon tjedan, dva ili tri prizemlji i opet u krug.

KAKO PROMJENITI ZAČARANI KRUG

Za početak se distancirajte se od bilo kakvih ciljeva i očekivanja. Zadajte si za cilj da promjenite neke sitne navike, kojih ćete se držati u narednih mjesec dana.

POČNITE S OVIM NAVIKAMA
  •  Svakodnevna šetnja od 20 minuta - Nema varanja, svaki dan 20 minuta. Ne sat vremena, ne trčati. Izađi van, navi alarm za 10min i šetaj u nekom smijeru, kada se upali alarm, kreni nazad i to je to.
  • Pojedite bilo šta kada se probudite - Ovdje je bitno da se ne silite na ništa, a meni osobno se kao najbolje pokazalo da pojedem ono što volim. Makar to bilo i slatko, nebitno je što. Pošto je to prvi obrok i organizam ima cijeli dan da to obradi, tak da nije problem. Bitno je stvoriti naviku da jedete ujutro.
  • Kupi 2 - 3 kile jabuka i pojedi svaki dan 1 - 2 
  • Imajte kraj sebe uvijek oraha, badema, kikirikija ili neko voće. Ovo posebno vrijedi za one osobe koje rade i nemaju vremena primjereno jesti. Onda dok ste na poslu i osjetite potrebu da nešto pojedete, nemojte ignorirati tu potrebu, jer će to dovesti do prežderavanja kada dođete doma s posla, a prežderavanje će dovesti do toga da organizam pođe višak skladištiti u zalihe (salo). Ovim ćete se riješiti potrebe za prežderavanjem, a i ubrzat ćete metabolizam, a to je neophodno za skidanje kila. Kada osjetite potrebu za hranom pojedite šaku oraha, kikirikija, badema ili neko voće. Nebitno šta od ovoga ili nećeg sličnog, ali bitno je da se držite navedenog i da pojedete nešto, jer time ćete postiči super stvar, a i nećete imati potrebu za prejedanjem prije spavanja, što će imati isto tako pozitivan efekt!
Uvedite ove četiri navike u svoj život i provodite ih narednih mjesec dana. Ništa nemojte očekivati i nemojte imati nikakve ciljeve, osim toga da provodite ove navike u djelo! U ovom periodu zaboravite na vaganje (na vagu stanite tek kada prođe mjesec dana), provjeravanje bilo čega, nego provodite u djelo navedeno.

To će dovesti do toga da ćete svoriti pozitivne navike, dati će vam samopouzdanje i imat ćete vjeru u sebe da možete, što će promjeniti negativni začarani krug u pozitivni začarani krug.

Ukoliko već morate imati neka očekivanja, onda neka vam očekivanja budu za u prvoj godini skinete 5 kilograma. U prvoj godini dana zaboravite na sve drugo, osim mjenjanja svog stila života i ubacivanja pozitivni navika.

Mislite da je to malo, glupost i da vi možete skinuti više te da ćete skinuti 20 kilograma u prvih mjesec dana? Onda vam toplo preporučujem da ponovno pročitate uvodni dio teksta, da nebi ponovno naišli na ovaj tekst nakon pola godine i sa više kilograma nego što imate sada.
Imate problema sa viškom kilograma godinama, a sad bi magičnu pilulu i čarobni štapić koji će vas u mjesec dana transformirati. To lijepo zvući, ali dali su bajke realne i koliko u njima ima poveznica sa stvarnim životom? Ne baš mnogo, stoga nemojte očekivati magične pilule i dobru vilu da mahne čarobnim štapičem i preomjeni vas u trenu oka. Vi se možete promjeniti nabolje i imati manje kilograma, ali jedino ukoliko promjenite neke loše navike u pozitivne navike te ukoliko vam to postane stil života te se toga pridržavate duži vremenski period.

Stoga bolje 5 kilograma manje u godinu dana sustavnim radom i promjenom loših navika u bolje, što će za dvije godine u nagorem slučaju dovesti do 10 kilograma manje. Nego horuk tehnika koja će vam donijeti 2 - 3 kile manje u mjesec dana, a onda nakon par mjeseci donijeti 4 - 6 kiograma više.

Nemojte ništa očekivati niti si postavljati ciljeve, nego djelujte i rezultati će doći!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.