Plato - vježbate i vodite brigu o prehrani, ali nekako kao da stojite na mjestu

Plato je stvar koja nije povezana samo sa skidanjem kilograma i dovođenjem sebe u formu. To je nešto što je povezano skoro, pa sa svim stvarima u životu u kojim se trudite ostvariti napredak iliti neki pomak na bolje.

Plato je ona stvar kada vježbate ili vodite brigu o prehrani neko vrijeme, ali kada god stanete na vagu vidite isti broj kilograma. Tada dolazi do zabrinutosti "što radite krivo", što je u jednu ruku i osnovana zabrinutost, bar na prvu loptu. Jer kako nebi bili zabrinuti, kada imate konstantu u vježbanju i prehrani, a kiligrami su opet tu.
E, vidite, ta vaša zabrinutost je ustvari nepotrebna. Sad se sigurno pitate "kako to da je neosnovana, ako na vagi piše isti broj kilograma, kao i prošli tjedan"? Neosnovana je iz razloga što ste došli do platoa. Ukoliko vodite brigu o prehrani, a isto tako i redovito vježbate, to samo znaći da ste došli do platoa i ukoliko nastavite u istom tempu, samo je pitanje dana kada će na vagi pisati manji broj kilograma.

Jedna bitna stvar kada dosegnete plato je da da ne dopustite da vas uhvati panika i da se odlučite na još drastičnije poteze ili još gore da dopustite očaju da vas svlada i da odustanete od svega. Plato je sasvim prirodna stvar, kada dođete do platoa je najbitnije da nastavite u istom tempu još neko vrijeme, recimo 2 - 4 tjedna. Naravno to napravite tako što ćete u ta 2 - 4 tjedna sakriti vagu i ne koristiti je uopće u tom periodu.

Plato može potrajati od nekoliko dana, pa sve do nekoliko tjedana. Najbitnije je da nastavite sa svojim promjenutim režimom života i da se strpite neko vrijeme i rezultati će postati vidljivi.

Osobno sam u prošloj godini skinuo nekih 6 kilograma. Bez da sam se misionarski držao ikakvih stvari (napisati ću nekoliko članaka u narednim danima o tome). Ozbiljniji platoi koje sam dotaknuo su bili oni na oko 86kg, 83kg, a sada me je dotaknuo plato na 80 kg.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.