Što ako propustite 1 - 2 tjedna u prosecu mršavljenja

Radite na skidanju kila jedno vrijeme, a onda se dogodi da stanete sa svim iz nekog razloga na 1 - 2 tjedna ili čak na mjesec dana. Ovakvu pauzu definitivno nije preporučljivo namjerno napraviti, ali ukoliko se ipak dogodi, onda pošto se vrijeme nemože vratiti unazad s tim se morate pomiriti.

S tim da, ukoliko ste prethodni period u kojem ste vodili brigu o prehrani i vježbanju, odradili kako treba, onda ta pauza nebi trebala prestavljati neku pretjeranu prepreku. Ukoliko ste to cijelo vrijeme pauze bili prepušteni vašim starim navikama, tada je neka šteta napravljena, ali nije sve izgubljeno. Štoviše, vjerovatno niste puno nazadovali, nešto sitno jeste, ali ne pretjerano. Naravno ovo se odnosi na to da je pauza trajala od 1 - 2 tjedna do maksimalno mjesec dana, ukoliko je pauza trajala nekoliko mjeseci, tada  će sasvim sigurno ostaviti poslijedice. Odnosno, trebat će vam neko vrijeme da se vratite na staro.

Iz toga se da isčitati i to da propušten jedan ili dva dana tjedno u principu ne pretstavljaju nikakav poseban problem, ukoliko ostale dane odradite kako treba, odnosno aktivno radite na skidanju kila.

KAKO SE POSTAVITI PREMA SKIDANJU KILA NAKON PAUZE

Ukoliko je pauza bila 1 - 2 tjedna, tada nastavite dalje u tempu u kojem ste radili  prije pauze. Možete si prebacivati i skakati sebi po glavi radi propusta, a isto se tako možete nezamarat time i nastaviti kao da se ništa nije dogodilo. Moj savjet je da se odlučite za ovo drugo. Vrijeme se nemože vratiti unazad, ali se mogu promjeniti stvari koje ćemo poduzeti danas, stoga je najbolje fokusirati svoju pažnju na ono što se može promjeniti, a ne zamarati se onime što s nemože mjenjati.

KOLIKO SE GUBI PAUZOM OD 1 - 2 TJEDNA

Ako ste prije pauze nekoliko mjeseci vodili brigu o procesu i ako ste uvidjeli promjene na bolje, tada ćete možda izgubiti nešto sitno. To će biti toliko sitno, da će biti praktički pa neprimjetno, a i da se primjeti nazadak u nešto većem obimu, tada ćete opet biti u boljem stanju nego kada niste ništa poduzimali i kada ste bili zaglavljeni u kolotečini loših navika, kao prije nego ste se odlučili nešto poduzeti.

Samo ovaj puta znate što donosi pomake te znate da možete, što je velika razlika i to trebate iskoristiti, tako što ćete nastaviti tamo gdje ste stali. Ukoliko se opet budete držali zacrtanog procesa nakon pauze, tada ćete jako brzo vratiti izgubljeno i podići se na još višu razinu.

Meni se desilo da sam se razbolio i mjesec dana sam bio van pogona, a to se dogodilo nakon godinu i tri mjeseca konstantnog trčanja (3 - 6 puta tjedno). Kada sam ozdravio sam krenio tamo gdje sam stao, nešto manjim intenzitetom, jer je ipak u pitanju bila pauza od mjesec dana. I dalje sam imao manje kila nego prije početka trčanja, a i forma je bila prektički pa nepromjenjena. Nastavio sam tamo gdje sam stao i 4 mjeseca nakon pauze imam manje kila nego što sam imao prije pauze.

ŠTO NIJE PREPORUČLJIVO

Neki će pročitati ovaj tekst i pomisliti da mogu napraviti pauzu ili još gore možda neki pođu i planirati ovakve stvari. Dok će neki nakon 1 - 2 tjedna dana i kada stvari postanu nešto teže i kada im se neda raditi na tome da smršave odlučiti napraviti pauzu uz izgovor da se to može napraviti i da neće ostaviti gotovo nikakve poslijedice. Ako nemate konstantu od nekoliko mjeseci i napravite ovakvu pauzu, tada ćete se vrlo vjerovatno vratiti na staro mjesto od kud ste krenuli.

Ovo se odnosi na to ako se dogodi viša sila, tada šta je tu je. S tim da se to nesmije uzimati kao izgovor, opravdanje ili šta već ne drugo. To je recimo kao da imate asa u rukavu za vrijeme ukoliko se desi da vas pokupi auto, pa završite u bolnici na dva tjedna dok vas ne zakrpaju ;) U suprotnom zabroravite na ovo!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.