Kako smršaviti poslije poroda


Razdoblje poslije poroda je kritično za veliki broj žena. Višak kilograma koji se nakupio za vrijeme trudnoće sada predstavlja problem koji treba riješiti. Mi vam donosimo osnovne natuknice kako smršaviti poslije poroda!

Nakon poroda mršavljenju treba pristupiti nešto opreznije, nego što ćete to napravitiu drugim prilikama.
Za vrijeme poroda ste mnogo vremena provodili bez velikog naprezanja, što je dovelo do toga, da su vam mišići i zglobovi za to vrijeme izrazito oslabijeli!

Upravo zbog slabih zglobova i mišića je bitno krenuti lagano, da bi se izbjegle ozlijede. Koje se u velikom boju slučajeva javljaju iz želje da se višak kilograma skine što je prije moguće.
Stručnjaci preporučuju da sa vježbanje krenete u razdoblju od 3 - 6 tjedana nakon poroda, nikako odmah!

Najbolji početak bi bile lagane šetnje ujutro i prije spavanja u trajanju od 20 - 30 minuta. Na taj ćete naćin svoj organizam polako i sigurno navikavati na napore, koji su potrebni da bi ste skinuli višak kilograma, nakupljen za vrijeme trudnoće!

Nakon mjesec dana laganih šetnji, možete krenuti sa vježbama, trčanjem, plivanjem i ostalim... Jer će vam upravo toliko trebati da vaš organizam uđe u ritam bez da osjećate posljedice, koje se javljaju onda kada navalite odmah i u želji da "Kilograme skinete isti dan"!

1 komentari:

  1. Anonimno12:02

    Morate se samo držati primjera i smršavit čete:)

    OdgovoriIzbriši

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.