6. Zadatak kako smršaviti

6. Zadatak kako smršaviti :
Šteti zadatak kako smršaviti je i najteži, a radi se o aerobnom treningu - trčanje. Mi ćemo vam objasniti kako taj zadatak izvršiti, a ne samo to, mi ćemo vas voditi korak po korak kroz zadatak tako da ćete vidjeti da je zadatak ustvari lagan.

- Aerobni trening služi sa sagorijevanje masnog tkiva. Naš organizam prilikom trčanja koristi masno tkivo kao pogonsko gorivo. Ako ste pozorno pratili sve korake našeg programa kako smršaviti onda ćete zaključiti da smo smanjili unos masti, a uz to još i povećavamo sagorijevanje masti. UBOJITA KOMBINACIJA ZA MRŠAVLJENJE!

Mit o trčanju! - "Trčati 60-90minuta dnevno da bi se smršavilo"   
Gotovo svi "Stručnjaci" koji govore o tome kako smršaviti, govore nebulozne stvari o trčanju. Jednom smo prilikom čitali kako treba trčati 60-90minuta dnevno da bi se smršavilo. Dragi moji to je najveća glupost koju je netko mogao napisati, a i trebalo ga je odmah nakon što je to izrekao tu nebulozu staviti u luđačku košulju. Ako se netko i upusti u taj pothvat, nakon njega će imati upalu mišića dva tjedna, a da i ne govorim o tome dali će sutra ta ista osoba obući tenisice i ići trčati. Isto tako jedan dio ljudi koji se i uhvate tog projekta, a imaju problema sa srcem, moguće je da nakon pokušaja mršavljenja uz savjete "Kvazi stručnjaka" završe na hitnoj.

- Dosta o mitovima, hajmo se mi sada baciti u akciju.
Znači mi smo rekli da će naš program biti ugodan, a tako ćemo vam sada objasniti i kako pristupiti trčanju da bi ono bilo ugodno za provoditi.
Vaš zadatak je obući tenisice i prvih 2 tjedna trčati 10 minuta dnevno. Tempo trčanja neka bude izrazito spor(malo brži od hodanja), nigdje se ne žurite. Upalite štoperici, ponesite mobitel ili bilo što drugo na čemu možete mjeriti 10 minuta. Kada odradite svojih 10 minuta, gotovi ste za danas. Ukoliko nakon prvog trčanja osjetite da vam je i 10 minuta previše, onda umjesto 10 minuta prva dva tjedna trčite 5 minuta. Nemojte misliti da samo krivo napisali. Napisali smo baš onako kako treba napisati :)) 
Pitanje za vas. Jeli možete trčati 5 minuta?

Da ne bi pisao enciklopediju o trčanju reći ću vam još neke osnovne stavke. Svaka dva tjedna je vaš zadatak povećati dužinu trčanja za 5minuta. Nikako ne više, znam da neki mogu, ali sustav kako smršaviti se treba pratiti od A-Ž da bi donijelo rezultate, te ga stoga primjenjujte onako kako piše.
Ukoliko ste krenuli sa 5 minuta dnevno, nakon 3 mjeseca ćete biti na 30 minuta. A nakon tri mjeseca će vam to biti najjednostavnije i najlakše istrčanih 30 minuta u životu.

Još ćemo navesti da ne izvodite nikakve kerefeke dok trčite, nego trčite na prirodan način. Neka vas nose noge.

Što čekate????????????????????????????????
Znate što vam je činiti, čeka vas vaših 5 minuta!!!!!!!!


33 komentari:

  1. Anonimno01:51

    Nadam se da ce mi ovo uspijeti :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ukoliko se budeš u potpunosti pridržavala upustava, biti će to jedno sasvim novo iskustvo za tebe!

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimno22:45

    A sve je ok do ovog trcanja... :( da bar ima netko s istim problemom da idemo zajedno... kao u dvoje je lakše i te spike... helpp

    OdgovoriIzbriši
  4. Anonimno01:34

    stvarno mi se sviđa način na koji nas upućujete i potičete na mršavljenje tijekom čitanja, vaše riječi su me potakle.Držat cu se vasih savjeta koliko god mi mogućnosti budu pružale priliku.HVALA mnogo.

    OdgovoriIzbriši
  5. animis20:24

    je li ovo provjereno???..sviđa mi se jako,ali što ako ne daje rezultate!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok Animis!

      Budi bez brige i samo navali :D

      Izbriši
  6. Prijateljica09:18

    ovaj problem nije moj već prijateljičin. Visoka je 162 cm, a teška 56 kg. noge su joj malo punije i kratke. želi se nekako riješiti toga, ali trčanjem to ne može jer ima problema sa srcem. puno joj se uzlupa i bude joj loše. molim vas da mi date neki savjet koji ću joj proslijediti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. NARACVNO DA ĆE JOJ SRCE LIPATI KAO LUDO!
      Osobe koje se nisu bavile nikakvim sportom moraju krenuti izrazito oprezno.

      Reci prijateljici neka prvia dva tjedna za početak krene sa šetnjama od 15 - 20 minuta.
      Idućih 2 tjetna neka brzo hoda 15 - 20 minuta.

      U tom slučaju joj neće srce lupati kao ludo!

      JOŠ JEDNOM NAGLAŠAVAM "NE POKUŠAVATI SKINUTI KILE U 2 DANA TURBO TRČANJEM". To je proces koji traje i do nekoliko mjeseci!!!

      Izbriši
  7. Anonimno16:50

    pokusacu al' ako ne bude moglo? :(

    OdgovoriIzbriši
  8. Anonimno22:47

    Prijatelj : Jel se moze poceti sa trcanjem 30 minuta dnevno pa povecavati sa 10 tjedno ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čemu žurba te radi čega glavom u zid...

      Imaš dosta vremena da normalno dođeš do trideset minuta trčanja. Nije poanta tko može više i brže, nego da se kvalitetno dođe do trideset i da trčanje postane prirodna stvar.

      Sve drugo je kontra efekt.

      Izbriši
  9. Anonimno05:17

    Hmm, sve sam pročitala vezano za mršavljenje i čini se lagano i odlučila sam definitivno krenuti s ovim postupcima jer nisu kao glupe dijete zbog kojih sam se izgladnjivala i slično i nikada ne bi ni 1 kg skinula. Samo me zanima kada bi ja otprilike postigla idealnu težinu ako bi se točno svega pridržavala, mislim u kojem roku. Imam 81 kg i visoka sam oko 165, mislim 1-2 cm više od toga. Izračunala sam da bi mi idealna težina bila 64 kg. Pa ako mi možete reći u kojem bi ja roku mogla 'skinuti' 17 kg? Hvala unaprijed. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Anonimno20:16

    trcim vec godinu dana, ali stalno imam jedan te isti problem, noge mi ostaju jake misici sve i\razeniji... odustala sam od trcanja i samo brzo hodam sat vremena svako vece. da li iamte neki predlog kako cu se rijesiti debelih nogu. znam da mi ne mogu biti mrsave jer imam jace listove i butine ali mogu li ikako bar malo da smanjim... inace sam visoka 175 a imam 72 kilograma. znam da nisam mrsava ali i pored toga sto navece setam noge ostaju iste..... upomoc :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osobno nisam vidio niti jednog atletičara (osobu koja se bavi trčanjem) da ima jake noge.
      Da si trčala imala bi opčenito manje kilograma, koliko si trčala i kako češto???

      Izbriši
  11. Anonimno23:46

    Ja sam nogometaš i nogometom se bavim već 8 g. i imam problema s kilažom..treniram svaki dan i po 4 sata ali kilogrami nikako da se skinu jedem zdravo i to sve po preporuci doktora bez masti Itd. sve baš kao što ovdje piše..imam li viška kila zbog mišične mase?inače ne izgledom debelo ali kada stanem na vagu bože sačuvaj..



    Nogometaš

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ne izgledaš debelo čemu onda briga???

      Višak kilograma može biti zbog korištenja proteina.
      Dali piješ proteine???

      Izbriši
  12. Anonimno10:28

    Da li mogu trčati sa utezima zg gležnjeve koji su teški 1kg?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To svakako nije pametno!

      Tako ćete si jedino uništiti zglobove.

      Izbriši
  13. Anonimno08:47

    Ja imam malo godina.. 10)) dali ja mogu na djetu? ovakvu kakvu vi preporučujete) imam 49 kila. kako da ja započnem djetu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje ti je krenuti sa vježbanjem, tako ćeš stvoriti pozitivne navike za godine koje su pred tobom!

      Ali ako te zanima više o dijetama pročitaj http://i-kakosmrsaviti.blogspot.com/2012/02/dijeta.html

      Izbriši
  14. Anonimno10:37

    Ovo mi se cini odlicno. Krecem od sljedeceg tjedna ! Za koliko se mogu vidjeti prvi rezultati? :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Anonimno20:11

    bravo,napokon je netko napisao upravo moju dijetu,bez ikakvih izgladnjivanja.ja se upravo tako pridrzavam,samo sto su mi aktivnosti puno jace.svaki dan 30 min hodanja od kuce i posla i natrag + fitness 3-4 puta tjedno.odjeca mi puno bolje stoji nego prije 3 mjeseca ;) isti konfekcijski broj ali cm su se smanjili.

    OdgovoriIzbriši
  16. Anonimno20:55

    ali lito je blizu:(

    OdgovoriIzbriši
  17. Anonimno21:49

    poštovani JA IMAN 13.GODINA I VISOK SAM OTPRILIKE 180-181CM I IMAN OD 72-74KG. MOŽDA PO MJERI NE IZGLEDAM DEBELO ALI JA IMAN BAREM 3 KG VISKA I JA SE TOGA ZELIM RJESITI STO BOLJE, BRZE, I UČINKOVITIJE.PRIJE 2 MJESECA SAM PRESATO TRENIRATI RUKOMET RADI SKOLE VASA DJTEA MI SE CINI PUNO SUPER SAM JO DA JE UCINKVITA, E DA ZELIO BIH SE RJESITI MALO STOM AKA, LEDA I STRUKA A NOGE SU OK! E DA MUSKO SAM I IMAN MALO VECE SISE NEGO MOJI VRSNJACI I DRUAGCIJA MI JE BRADAVICA KAKO BI REKAO ONO OKRUGLA JE KAO DA JE SUHA A NE BRADAVICA ONA SA TOCKICOM. I JA BIH SE HTIO PRIDRŽAVATI SVEGA TOGA I TRČANJA I HRANE I SAD CE DOC LITO A JA VOLIM PLIVATI I PLIVAM 1-2 PUTA DNEVNO PO 50 MIN, I STA JE DOBRO STO VOLIM DOSAT VOZITI BICIKL U PRIORDI, PA JEL IKAKO MOGU CE DA SE JA RJESIM TOGA STOMAKA,LEDA,I STRUKA TE DA SAM MRSAVIJI U IZGLEDU TE KAD U KG JA ZNAM DA SAM U RAZVOJU I SVE TO AL JA ZELIM SMRSAVIT ODSADA PA NADALJE I SVE CU NAPRAVIT STA TREBA SAMO RECITE KAKO I STA ZA OVIJI MOJ SLUCAJ. HVALA UNAPRIJED!!!! ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Anonimno09:54

    imam debele noge u butovima i listovima.hoću li stići smršaviti do 7 mjeseca i koliko?unaprijed HVALA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovisi, nešto ćeš izgubiti na težini, ukoliko se budeš pridržavala ponuđenih savjeta,ali ne mnogo. Ipak je samo petnaestak dana upitanju!

      Izbriši
  19. Anonimno18:29

    Ovako visoka sam oko 162 imam 68 kila,trebala bi bar 6 kg skinut do 8 mjeseca dali je to ikako moguce????hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da je moguće, to teš postiči tako da se odmah primiš posla i da budeš disciplinirana od sada pa sve do 8 mjeseca!

      Izbriši
  20. Anonimno17:11

    da li je bolje trčati ujutro ili navečer?? hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad ti više odgovara, tada trčiš. Osobno trčim navečer, jer mi tako obaveze dopuštaju.

      Izbriši
  21. Anonimno23:53

    Trcanje je ok.
    Ali hrana?? Šta snjom. Jedem na podne skroz malo i pre 6 nesto malo uz dvopek.
    Uvece trcim 8 min vec nedelju dana
    I nikakvi rezultat?
    Gde gresim?

    OdgovoriIzbriši
  22. O hrani smo pisali u prethodnim zadatcima,
    baci malo pogled na njih.

    To je fino da trčiš već nedelju dana, samo tako
    nastavi i rezultati će doći.

    Ideš u pravom smijeru, samo nastavi i rezultati će doći!

    OdgovoriIzbriši

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.