Detoksikacija

Detoksikacija je proces u kojem svoj organizam pročišćavamo od toksina koji slabe organizam i povečavaju vjerojatnost oboljevanja od raka i drugih neželjenih bolesti.
Detoksikacija osim što štiti naš organzao od raznih oboljenja, prakticiranje detoksikacije je isto tako odličan način za smanjivanje kilograma. Zbog toga što prilikom detoksikacije u naš organizam ne ubacujemo štetne tvari, nego smo orijentirani na maksimalan unos tekučine i voća i povrća.

NAJBOLJI NAČIN ZA PROVEDBU DETOKSIKACIJE JE:

1. Jedan dan u tjednu iz prehrane izbaciti sve osim voća, povrća i tekućine
- Tako ćemo organizmu osigurati maksimalnu količinu vitamina, minerala, vlakana te tekučine koja se nalazi u voću i povrću.. Dok ćemo u isto vrijeme naš organizam poštediti od neželjenih sastojaka u prehrani kao što su sve vrste masnoća i teška hrana.
- Tekućina je isto tako savršena za izbacivanje toksisina iz organizma. Stoga u danu koji ste odlučili da ćete provoditi detoksikaciju konzumirajte što više tekućine. Najbolja bi bila obična voda, ali svakako bez zašećerenih sokova, a isto tako umjesto sokova ubacite zeleni čaj koji je dobar katalizator za skidanje suvišnih kilograma!

2. Sasjecite glad u korijenu

- Pošto konzumiranje samo voća i povrća zna izazvati nuspojave kao što je glad, potrebno je da se primjereno pripremite. Tako da izbjegnete neželjene nuspojave da možete odraditi proces detoksikacije do kraja i da postignete maksimalan učinak.
To ćete postići tako da se opskrbite voćem i povrćem koje je dosta zasitno, savršeno voće bile banane. Banane su izrazito zasitne, tako da bi trebale smanjiti glad na minimum.

3. Dobro, ovo mi je jasno, ali koliko često se provodi detoksikacija?

- Najabolje bi bilo detoksikaciju provoditi jednom tjedno, tako ćete biti sigurni u postizanje savršenih rezultata.
- Odredite jedan dan u tjednu i onda se svaki tjedan držite tog dana, jer tako ćete biti najsigurniji da nećete preskakati i da ćete izvući maksimum.

Detoksikacije omogućuje našem organizmu da jedan dan u tjednu lakše diše i da se odmori od svakodnevnog probavljanja teške hrane. Dok je potpuno izbacivanje masne i teške hrane, a ubacivanje voća i povrća savršena formula za riješavanje od neželjenih kilograma.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.