Hrana koju morate vratiti na police

Ako želite smanjiti svoju prekomjernu težinu, imaju određene namirnice koje vam moraju biti pod obavezno! Neke od njih ste već vjerovatno izbacili iz svog hladnjaka, ali sada je vrijeme da ih ponovno vratite na mjesto gdje su negdje bile u vaš hladnjak.
Ukoliko ih nemate na vašem popisu za shoping, to onda može biti loše. Stoga stavite ih ponovno na vaš popis za kupovinu. 

Evo namirnica, koje ste izbacili, a trebate ih vratiti :

MASLAC OD KIKIRIKIJA : On se možda čini lošom prehrabrenom namirnicom, ali on isto tako ima nekoliko dobrobiti za vaše zdravlje koje nije baš pametno ignorirati. Maslac od kikirikija smanjuje rizik od konorarne bolesti srca.
Iauko u sebi ima dosta veliki postotak kalorija i masti, on je dobar što će vas mala užina s maslacom od kikirikija zasititi i smanjiti vašu potrebu za hranom za duže vrijeme.

JAJA : Ona spadaju među najbolje na svijetu, što se tiče izvora kvaletitnih proteina. Vaše tijelo da bi pravilno funkcioniralo treba proteine. Sa 70 kalorija u jednom jajetu, ono je odličan doručak.

KAVU : Kava ustvari sadrži određene kemijske spojeve koji su zdravi. Vjerovatno ste primjetili da kava smanjuje osjećaj gladi, a to definitivno nije nešto što treba ignorirati, ako želite smanjiti prekomjernu težinu.

AVOKADO : Iako sadrži velike količine masti, to su ustvari izrazito kvalitetne masti. On smanjuje na najmanju moguću mjeru i rizik od raka prostate. Avokado sadrži mnoštvo kvalitetnih spojeva koji su potrebni da bi naš organizam radio što bolje, a neki od njih su Beta katoten i u sebi ima velike količine Vitamina E

GLJIVE : Ovo je još jedan savršen prehranbeni sastojak, koji ima pozitivan utjecaj, koji nije za zanemariti. Vjerovatno niste znali za informaciju da bijeli šampinjoni imaju veče količine kalija od naranči.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.