5. Zadatak kako smršaviti

5. Zadatak kako smršaviti :
Četvrti zadatak kako smršaviti će vam reći nešto više o prehrani. Tu se isto da napraviti puno toga bez da ostajete gladni kao kada su dijete u pitanju.
- Meso je bitna stavka u prehrani, bar meni. Nisam vegetarijanac i mislim da bio umro kada ne bi skoro pa svaki dan ubacio u sebe nešto mesnato...:))
Ali ono što će vam sagorjeti masne naslage je promjena pristupu mesu ukoliko ga konzumirate. Od sada izbacite svinjsko masno meso. Ako baš volite svinjetinu, onda ograničite upotrebu na maksimalno dva puta tjedno i to one odreske koje sadrže minimalnu količinu masti u svom sastavu (ono bijelo što vidite kada gledate odrezak). Te nikad ne konzumirajte za večeru. Svinjetinu zamijenite mesom peradi, a skinite kožicu. 
Kao što vidite nije komplicirano, nego je izrazito jednostavno. Kada uđete u trgovinu, ne gledate masne odreske, nego policu s piletinom.
- Riba je bitan dodatak našoj prehrani. Najbolje može poslužiti tako što ćemo s vremena na vrijeme svinjetinu i meso peradi zamijeniti ribom. Kupite umjesto teškog mesa, već prije navedenog, 2-3 puta tjedno ribu.
- Kruh, tjestenina, krumpir i ostalo nikako ne izbacivati iz prehrane. Nego umjereno konzumirati. Jedan od primjera kako konzumirati krumpir je da ga umjesto pečenog na masti ili još gore pomfrita jedete skuhanog i složenog po želji. Ukoliko je krumpir kuhan, onda u njemu nema masti, a to je ono što se traži. Ako ste do sada jeli krumpir 4 puta tjedno u pečenom obliku, onda ga od sad 50% posto od toga koliko jedete krumpir, jedite ga skuhanog.
- Voće i povrće je obavezno jesti svaki dan. A posebnu ulogu u programu kako smršaviti igraju jabuke. One su moćno sredstvo i jedite ih obavezno svakog dana, najmanje po jednu jabuku svaki dan!
- Voda nam služi da utažimo žeđ. Te stoga sokove kao Kolu i ostalo zamijenite vodom.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.