4 mita o vježbanju

4 mita o vježbanju
Mnogo stvari je napisano o vježbanju. Mnogo toga je korisno, dok je jako mnogo toga totalna glupost i pretjerano nerealno. Večinu tih loših savjeta o vježbanju pišu osobe koje se pretstavljaju kao "stručnjaci", ali bez ikakvog životnog pokriča i iskustva po tom pitanju.

Ti kvazi "stručnjaci" za vježbanje možda i jesu stručnjaci za neke druge oblasti, ali do problema dolazi kada reputacijom stečenom u nekom drugom području nastoje pokazati da znaju sve. To jest ne žele pokazati i priznati da nešto neznaju, nego pričaju nesuvisle stvari. Sve to u želji da ispadnu još više pametni. Iako bi u suprotnom, da priznaju ono što neznaju i da se ne petljaju tamo gdje im nije mjesto, ispali još mudriji. Al dobro, pustimo to i krenimo na bit posta.

4 MITA O VJEŽBANJU SU:
  • Što više i jače to bolje
  • Jelo prije vježbanja radi snage i energije
  • Potrebno je svakodnevno vježbati da bi se vidio efekt
  • Za rezultate je potrebno 60 minuta dnevno vježbanjau komadu
U postu ćemo vam pojasniti zašto su to samo mitovi, koji nemaju veze sa stvarnosti. Pa krenimo..

ŠTO VIŠE I JAČE TO BOLJE

To dugoročno vodi samo do mnoštva loših stvari, a to je do oštečenja mišića, ligamenata, stresa, nedostatka energije. Ono što je najvažnije je da to vodi i do kontra efekta.

Iako više i jače je bolje, ali samo kada se do toga dođe prirodno, ali i tada će vam to biti normalno i nećete osjećati nikakve probleme sa mišićima, ligamentima, nećete vam donijeti dodatni stres te ćete konstantno producirati rezultate.

JELO PRIJE VJEŽBANJA RADI SNAGE I ENERGIJE

Jelo prije vježbanja, ali samo 2 - 3 sata prije početka i to snešto laganiji obroci su ok. Dok u suprotnom dolazi do bolova u trbuhu i još mnoštva drugih komplikacija, koje će izaći na vidjelo kada krenete sa vježbanjem.

Prilikom vježbanja vaše tijelo treba sve u pogonu za vježbanje. U suprotnom se vaše tijelo treba boriti sa obradom hrane i sa zahtjevima vježbanja, a to dovodi do problema tokom vježbanja.


POTREBNO JE SVAKODNEVNO VJEŽBATI DA BI SE VIDIO EFEKT

Da se razumijemo, svakodnevno vježbanje je poželjno. Dok ježbanje od 3 puta tjedno isto donosi efekt, jest da će biti manji nego kada vježbate svakodnevno, ali će dugoročno biti itekako vidljiv. Za razliku od nekoga tko uopće ne vježba.

Ukoliko ste odlučili u svoj životni stil ubaciti vježbanje, a ne stignete svakodnevno vježbati. Tada se ne trebate brinuti, jer ćete dugoročno i sa tim postići željene rezultate. Samo je bino da ta tri dana rasporedite na neke razumne razmake. Ja recimo imam utorak, srijeda i nedjelja.

ZA REZULTATE JE POTREBNO 60 MINUTA VJEŽBANJA U KOMADU

60 minuta vježbanja je dugoročni cilj koji bi bilo poželjno dostići. Iako i manje od toga će donijeti rezultate. 20 minuta dnevno, tri puta tjedno će isto tako donijeti rezultate. Stoga nemorate razbijati glavu sa 60 minuta, a posebno ukoliko se tek spremate krenuti sa vježbanjem. Tada je čak poželjno krenuti sa 10 minuta, a onda to s vremenom podizati.

Naglasio bih da ne očekujete neke bombastične rezultate u prvih mjesec do dva. Vježbanje je dugoročni projekt, stoga je vježbanje poželjno ubaciti u svoj životni stil. To će nam se u nekom razumnom roku od 3 - 6 mjeseci početi isplaćivati sa kamatama.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Copyright @ 2013 Saznaj kako smršaviti.